Er is in principe weinig verschil. In het verleden waren er misschien wat meer verschillen op te noemen, maar de laatste 10 jaar zijn de beroepsgroepen naar elkaar toe gegroeid.
Ja, dat kan. U krijgt dan van mij een factuur toegestuurd (zie de tarievenlijst.)
Dit hangt af van de diagnose, de fysieke mogelijkheden maar ook van de motivatie van de cliënt. Ik kan hier na de anamnese en het onderzoek duidelijkheid over geven.
Ja, dat kan als uw arts hiermee instemt. Dit gebeurt bijvoorbeeld na een operatie, een bevalling of als u niet in staat bent in de praktijk te komen. Ik geef hierbij ook adviezen over het gebruik van hulpmiddelen en eventuele aanpassingen die noodzakelijk zijn.
Wanneer de klachten sterk gerelateerd zijn aan de werkomstandigheden kan een bezoek van een oefentherapeut Mensendieck op de werkplek zeer nuttig zijn. Desgewenst doe ik dat dus ook.
Ja, het is mogelijk om nog op ver gevorderde leeftijd actief bezig te zijn met uw houding en manier van bewegen. Juist bij het ouder worden is het van belang uw lichaam soepel en sterk te houden. Wanneer u regelmatig oefent en gezond en bewust blijft bewegen, zult u daar zeker baat bij hebben.
Ja, vooral kinderen met houdingsproblemen, zoals de wervelkolom die niet helemaal recht groeit (scoliose, kyfose, lordose) worden behandeld. Ook kan er sprake zijn van een achterstand in de motorische ontwikkeling.
Soms wordt dit door een schoolarts geconstateerd en stuurt die het kind door, of een huisarts verwijst naar een oefentherapeut Mensendieck.
Op een speelse manier kan ik een kind leren weer gebruik te gaan maken van bepaalde verzwakte spiergroepen.
U kunt altijd langs komen voor een houdingscheck. Aan de hand hiervan zal/kan ik u verder adviseren.